Първи думи на съдебен заседател Мимо Гарсия след новината за стартирането на zasedatelmimo.bg

Съдебен заседател Мимо Гарсия сподели в личния си сайт https://www.mimo.bg следното:

Приятели, ако се информирате от Българската телеграфна агенция, вече знаете: стартира уебсайт за дейността ми като съдебен заседател.
Да, след близо година отлагане заради пандемията, на 5-ти април се заклех. За съжаление, тогава баба ми и дядо ми бяха в болница. После и починаха. Изобщо нямах сили да се концентрирам върху изключително отговорната си работа като заседател.
Но живите продължаваме да сме живи, а и ми се ще да спазя обещанието ми към баба: да бъде добър и стойностен човек. Това включва и да бъда порядъчен, ала и активен гражданин.

Без истинско правосъдие няма демокрация. Не може все да мрънкаме срещу политиците, прокурорите, съдиите, държавата (впрочем това сме всички ние). Когато искаме промяна, трябва да я случваме сами. Да викнем „неволята“, дето се казва.

Обещавам на Вас, така както заявих и пред общинските съветници, когато бях на събеседване с тях, всеки миг от четиригодишния ми мандат (който приключва през април 2025) ще бъде посветен на това да убедя хората, че е важно не да бягат от институциите, от „системата“, а да се включват в процеса на модернизация; да изискват не корупцията, а почтеността да властва.

Вълнувам се много. Каня Ви на това приключение и повярвайте: българите можем!

(…)

Първо в БТА бе съобщението: стартира уебсайт за дейността ми като съдебен заседател!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

*